Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Λαλιώτη Κανέλλα




Αρχικά σκίτσα ιδέας κτιρίου



Σκίτσα που έγιναν κατά την επίσκεψη στην περιοχή με την θέα απο διαφορετικά σημεία γύρω από το κτίριο

Βασική ροή δομής κτιρίου


Κολάζ θέας υπνοδωματίου ( κορυφαία πλατφόρμα)
                                                                                 















Κολάζ κορυφογραμμών και βλάστησης


Διάγραμμα πρόσβασης στο χώρο




     









Μακέτα οικοδομικού τετραγώνου



Μακέτα κτιρίου



                 

Θεοχαρη Ζαχαροπουλου

Μεχρι στιγμής μακέτα εργασιας 1:100:






Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Θεοχάρη-Ζαχαροπούλου

Σενάριο: συγγραφέας
Σκίτσο βλάστησης γύρω από ταράτσα:
Ιδέα κτηρίου:
Έχουμε σκεφτεί να δημιουργήσουμε έναν χώρο από υπερυψωμένα επίπεδα με διάφορες στάθμες κατά μήκος της ταράτσας μας. Η στήριξη θα γίνεται με ελεύθερα τοποθετημένα υποστυλώματα με κλίσεις δίνοντας την αίσθηση ότι τα επίπεδα που διαμορφώνουν την κατοικία είναι σφηνωμένα σε αυτά.
Για την διάταξη των χώρων έχουμε 2 βασικές ιδέες (απεικονίζονται αντίστοιχα στα σκίτσα)
1 .Η είσοδος θα γίνεται από το πίσω υπερυψωμένο επίπεδο στο σαλόνι-κουζίνα και θα κατεβαίνεις στο μεσαίο που αποτελεί έναν κεντρικό χώρο. Αυτός ο χώρος θα είναι  η βιβλιοθήκη-γραφείο που είναι το πιο σημαντικό δωμάτιο της κατοικίας (πυρήνας). Το υπνοδωμάτιο θα βρίσκεται στο μπροστινό επίπεδο μαζί με το μπάνιο.
2. Η είσοδος θα γίνεται από το μεσαίο επίπεδο που είναι πιο χαμηλά από τα άλλα. Εκεί θα βρίσκεται το σαλόνι και η κουζίνα. Το υπνοδωμάτιο στο πίσω επίπεδο, μακριά από τα φώτα της πόλης και να βλέπει στο πράσινο του Λυκαβηττού. Η βιβλιοθήκη βρίσκεται στο μπροστινό επίπεδο, έτσι αξιοποιώντας την θεά της Αθήνας ως πηγή έμπνευσης για τον συγγραφέα. 

Διάγραμμα χώρων-Λειτουργικό Πρόγραμμα:


Σκίτσα ακρόπολης ως κύρια θέα από ταράτσα:
Collage εσωτερικού χώρου:

Μακέτα 1:500 του οικοδομικού τετραγώνου (υπό εργασία):

Μπισμπίκη Μπαμπανιώτη

Σενάριο: Η ταράτσα προορίζεται για ένα ζευγάρι διάσημων χορευτών κλασσικού μπαλέτου. Κάποια χρόνια πριν η ζωή τους ήταν τελείως διαφορετική. Λόγω της καταπίεσης που υφίσταντο πήραν την απόφαση να αλλάξουν τη ζωή τους. Στην ταράτσα θα μπορούν να χορεύουν για τον εαυτό τους και για τους περαστικούς, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, χορούς με πιο ελεύθερες δομές οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, καταργώντας τον τρόπο προβολής της τέχνης που υπάρχει στη σύγχρονη κοινωνία. Η πολυκατοικία θέλουν να είναι σε ένα σημείο το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης του κοινού αλλά και θέαση από γειτονικά μπαλκόνια
Κεντρική Ιδέα: Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε χώρους οι οποίοι θα δίνουν στους χορευτές αίσθηση ελευθερίας και επικοινωνίας με τον κόσμο. Κύριο χαρακτηριστικό της κατοικίας θα είναι η αντανάκλαση, σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Η κατασκευη θα είναι σε δυο επιπεδα. Στην χαμηλη σταθμη της ταρατσας θα γινεται η εισοδος που με σκαλα θα σε οδηγει στην ανω σταθμη, η οποια θα ειναι μια γυαλινη κατασκευη που θα αγγαλιαζει την ταρατσα και θα εχει το σαλονι, την κουζινα, τραπεζαρια αλλα και την γυαλινη πιστα χορου. απο εκει θα υπαρχουν σκαλες που θα σε ξαναγυρνανε στην κατω σταθμη οπου θα υπαρχουν χωροι υγειηνης και δευτερευοντες αποοθηκευτικοι χωροι. Τελος εκει θα υπαρχει το δωματιο τοους ποτ επειδη θελουμε να ικανοποιει την συνθηκη της ηρεμιας και της εσωστρεφειας θα θα εχει απο τις δυο πλευρες του νερο (πισινα και για χαλαρωση των χορευτων), τις αλλες τις εδρες τοιχο και το ταβανι τζαμι. Επισης στο δωματιο δεν θελουμε να υπαρχει τιποτα αλλο περα απο κρεβατι, οι υπολυπες αναγκες θα καλυπτονται απο τους αποθηκευτηκους χωρους.












Επισης καναμε κολλαζ της περιοχης κοντα στην ταρατσα που δειχνουν τις υφες του οικοπεδου και το τι περιεχει.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018